Sladkokyselá zelenina
Suroviny
- 150 g Ananas
- 125 g Hrášek
- 125 g Mrkev kořen
- 50 g Zázvor celý
- 100 g Zelí čínské
- 100 g Bambusové výhonky konzervované
- 125 g Shiitake houby
- 200 ml Vývar drůbeží
- 1 kávová lžička Solamyl
- 2 ks Chilli paprička
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Ocet rýžový
- 4 polévková lžíce Sherry brandy
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 268 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 80 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 378.8 mg
- Vláknina 8687 mg
- Vitamín A 8687 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí opláchneme, rozebereme na listy, osušíme a polélně rozpůlíme. Poté nakrájíme na asi 3cm dlouhé nudličky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozpůlíme. Hráškové lusky propláchneme a rovněž rozpůlíme.
-
2
Oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.
-
3
Bambusové výhonky necháme okapat na sítě. Ananas oloupeme a čistou dužinu nakrájíme na kousky.
-
4
Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve mrkev, houby, hráškové lusky a zelí. Přidáme zázvor, česnek a chilli papričky a krátce opečeme. Poté přimícháme výhonky, ananas, ocet, sójovu omáčku, sherry a cukr, zalijeme 3/4 vývaru a prohřejeme.
-
5
Ve zbytku studeného vývaru rozmícháme kukuřičný škrob, přilijeme do woku a promícháme. Povaříme na mírném ohni cca 4min.
-
6
Rozdělíme do misek a ihned podáváme.