Sladkokyselá zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Ananas
  • 125 g Hrášek
  • 125 g Mrkev kořen
  • 50 g Zázvor celý
  • 100 g Zelí čínské
  • 100 g Bambusové výhonky konzervované
  • 125 g Shiitake houby
  • 200 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Ocet rýžový
  • 4 polévková lžíce Sherry brandy
  • 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 378.8 mg
  • Vláknina 8687 mg
  • Vitamín A 8687 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.5 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí opláchneme, rozebereme na listy, osušíme a polélně rozpůlíme. Poté nakrájíme na asi 3cm dlouhé nudličky. Očištěnou mrkev nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a rozpůlíme. Hráškové lusky propláchneme a rovněž rozpůlíme.

  • 2

    Oloupaný zázvor a česnek nasekáme najemno. Chilli papričky rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na tenké nudličky.

  • 3

    Bambusové výhonky necháme okapat na sítě. Ananas oloupeme a čistou dužinu nakrájíme na kousky.

  • 4

    Ve woku rozpálíme olej a orestujeme nejprve mrkev, houby, hráškové lusky a zelí. Přidáme zázvor, česnek a chilli papričky a krátce opečeme. Poté přimícháme výhonky, ananas, ocet, sójovu omáčku, sherry a cukr, zalijeme 3/4 vývaru a prohřejeme.

  • 5

    Ve zbytku studeného vývaru rozmícháme kukuřičný škrob, přilijeme do woku a promícháme. Povaříme na mírném ohni cca 4min.

  • 6

    Rozdělíme do misek a ihned podáváme.

Komentáře k receptu