Pomerančová vajíčka
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
- 200 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Cukr krupice
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Solamyl
- 70 ml Pomerančová šťáva
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 129 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 12 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 98.4 mg
- Draslík 14.2 mg
- Vláknina 440.2 mg
- Vitamín A 440.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny ingeredience na těsto smícháme s natvrdo uvařenými žloutky protlačenými přes sítko. Hotové těsto necháme zabalené ve fólii min. hodinu odpočinout v lednici.
-
2
Poté rozválíme na tenký plát a formičkou ve tvaru kapky vykrojíme vajíčka a do každého uděláme malý důlek. Přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 185C. Necháme vychladnout.
-
3
Na pomerančový krém prošleháme všechny ingredience v horké vodní lázni. Nevaříme, pouze šleháme dokud nevznikne jemná, hladká konzistence. Cukrářským sáčkem vyplníme důlky v upečených vajíčkách, zbytek krému dozdobíme tenkými proužky pomerančové kůry a podáváme v misce zvlášť.