Muffiny s jahodami a rebarborou
Suroviny
- 250 g Jahody zahradní
- 100 g Jogurt bílý
- 125 g Máslo čerstvé
- 80 g Pšeničná krupice
- 150 g Cukr krupice
- 150 g Mouka polohrubá
- 200 g Reveň (Rebarbora)
- 100 g Marcipánová hmota surová
- 2 kávová lžička Cukr vanilka
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 12 g
- Sodík 45 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 74.9 mg
- Draslík 145.8 mg
- Vláknina 2692.2 mg
- Vitamín A 2692.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jahody a rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky.
-
2
Troubu předehřejeme na 180C.
-
3
Marcipán nejprve rozmačkáme a dohladka utřeme s máslem. Poté přidáme cukr, špetku soli, jogurt, krupici a vejce a rozmícháme do hladké směsi.
-
4
Přidáme nakrájenou rebarboru a třetinu jahod.
-
5
Těsto rozdělíme do plechu na muffiny a pečeme cca 35min.
-
6
Zbylé jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a pomerančovým likérem.
-
7
Hotové muffiny podáváme přelité jahodovou omáčkou.