Zajíc s hrozny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrozinky
  • 300 g Hroznové víno
  • 100 g Slanina vepřová
  • 500 g Zaječí maso
  • 100 g Čočka klíčky
  • 40 ml Martell cognac
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 polévková lžíce Směs pěti vůní
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 356 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 842.8 mg
  • Vláknina 2398.8 mg
  • Vitamín A 2398.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuličky hroznového vína otrháme, omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Smícháme je s rozinkami a armagnacem a necháme cca 10-15min odležet.

  • 2

    Použijeme vykoštěný zaječí hřbet. Maso nakrájíme na nudličky a ve woku na rozpáleném oleji cca 3-4min orestujeme společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Snížíme teplotu a za stálého míchání opékáme ještě cca 10min.

  • 3

    Poté přidáme hroznové bobule a vše 3-4min podusíme.

  • 4

    Ochutíme solí, přidáme koření a dobře opepříme.

  • 5

    Čočkové výhonky omyjeme, necháme okapat,vmícháme do pokrmu a prohříváme ještě 1-2min.

  • 6

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu