Zajíc s hrozny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 19 g
- Sodík 356 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 118.3 mg
- Draslík 842.8 mg
- Vláknina 2398.8 mg
- Vitamín A 2398.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuličky hroznového vína otrháme, omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Smícháme je s rozinkami a armagnacem a necháme cca 10-15min odležet.
-
2
Použijeme vykoštěný zaječí hřbet. Maso nakrájíme na nudličky a ve woku na rozpáleném oleji cca 3-4min orestujeme společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Snížíme teplotu a za stálého míchání opékáme ještě cca 10min.
-
3
Poté přidáme hroznové bobule a vše 3-4min podusíme.
-
4
Ochutíme solí, přidáme koření a dobře opepříme.
-
5
Čočkové výhonky omyjeme, necháme okapat,vmícháme do pokrmu a prohříváme ještě 1-2min.
-
6
Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.