Jarní avokádový toast s hráškem, mátou a ředkvičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Hrášek
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 300 g Chléb toastový
  • 1 ks Avokádo
  • 5 ks Ředkvička
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Máta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1154 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 546.4 mg
  • Vláknina 16978.7 mg
  • Vitamín A 16978.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.7 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky toastového chleba opečeme dohněda.

  • 2

    Avokádo zbavíme pecky a oloupeme, dužinu rozmačkáme vidličkou spolu s citronovou šťávou, solí a pepřem.

  • 3

    Touto avokádovou směsí potřeme všechny plátky toastového chleba.

  • 4

    Nahoru navršíme jemně rozmačkaný povařený hrášek, na plátky nakrájené ředkvičky a ozdobíme lístky máty.

  • 5

    Podáváme.

Komentáře k receptu