Thajský salát na spirály
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 35 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Ocet rýžový
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Sezamový olej BIO
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Pasta Sambal Oelek
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Okurka salátová
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 ks Zelí červené - sterilizované
- 1.5 ks Limetka
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 15 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 20 mg
- Draslík 847 mg
- Vláknina 17604 mg
- Vitamín A 17604 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru si připravíme dresink – arašídové máslo, utřený česnek, ocet, sójovou omáčku, olej, šťávu z limetek, zázvor, vodu a chilli pastu rozmisujeme dohladka a dáme stranou.
-
2
Mrkev, okurku a zelí nakrájíme pomocí kráječe na spirály. Tuto zeleninu smícháme s nadrobno nakrájenou paprikou, jarní cibulkou a nasekaným koriandrem.
-
3
Zeleninu přelijeme dresinkem a promícháme. Ihned podáváme.