Cheesecakeové sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 70 g Cukr třtinový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 120 g Sýr krémový
  • 7 g Sůl
  • 70 g Noe pšeničná mouka hladká
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Vanilkový extrakt
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks žloutek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 89 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 16 mg
  • Draslík 27.4 mg
  • Vláknina 53 mg
  • Vitamín A 53 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve si připravím náplň: Smícháme krémový sýr, třtinový cukr a šleháme je do krémova (až se cukr rozpustí. Poté přidáme žloutek, vanilku a citronovou kůru a pořádně promícháme. Necháme aspoň 2 hodiny odležet v lednici.

  • 2

    Nyní si připravíme krustu: krekry rozdrtíme, přidáme špetku soli, našlehaný bílek a změklé máslo a tak dlouho mícháme, až je vše pospolité. Poté postupně vmícháme mouku. Z těsta vytvoříme kuličku, zabalíme ji do fólie a necháme ji hodinu odpočívat v lednici.

  • 3

    Poté už můžeme tvořit sušenky: těsto rozdělíme na kuličky o velikosti golfového míčku. Rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a rozmáčkneme je tak, aby vznikla placička s dírou uprostřed. Do této díry rozdělíme náplň.

  • 4

    Pečeme 15 minut na 180 °C – náplň by měla ztuhnout.

  • 5

    Necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu