Domácí roštěnky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 37 g
- Sodík 134 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 78 mg
- Vláknina 2219.7 mg
- Vitamín A 2219.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnky velmi lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Vhodnou mísu vymažeme olejem a na dno položíme plátek roštěnky, potřeme olejem a položíme další plátek, opět potřeme a stejně pokračujeme u všech plátků. Necháme v chladu odležet nejlépe do druhého dne.
-
3
Roštěnky potom smažíme na pánvi a po usmažení je urovnáme na vymazaný pekáček těsně vedle sebe.
-
4
Na každou roštěnku položíme polovinu kompotované broskve a na ni polovinu hermelínu (sýr rozkrojíme podélně). Upevníme párátkem nebo jehlou.
-
5
Pokrm zapékáme v předem vyhřáté troubě asi 20 minut.