Ravioly s asijskou hruškou nashi a rokfórem
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 g Sýr Niva (Rokfór)
- 250 g Sýr Ricotta
- 20 g Sýr Rokfór
- 1 kávová lžička Citrónová šťáva
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 ks Hruška asijská nashi
- 1 ks Hruška asijská nashi
- 2 špetka Sůl
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 981 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 46 g
- Sodík 745 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 544.3 mg
- Draslík 282.3 mg
- Vláknina 10446.2 mg
- Vitamín A 10446.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si těsto na ravioli: do jedné mísy odměříme hladkou mouku, přidáme sůl a promícháme ji. V druhé míse vyšleháme vidličkou vejce s olivovým olejem. Postupně k vejcím budeme přidávat mouku a zpracujeme ji. Podle potřeby můžeme při zpracování těsta přidat trošku vlahé vody (1-3 lžíce.) Rukama dobře těsto prohněteme, až bude hladké a vláčné, pak ho zabalíme do potravinářské fólie a necháme 30-60 minut v chladu odpočinout.
-
2
Připravíme si do raviol hruškovou náplň: tři zralé asijské hrušky nashi omyjeme. Jednu nashi odložíme. Dvě nashi oloupeme, rozkrojíme a vykrojíme jadřince. Pak je nakrájíme na malé kostičky, které dáme do misky. Pokapeme je citrónovou šťávou, přidáme k nim 2 žloutky, nastrouhaný sýr rokfór a čerstvý sýr ricottu. Vše dobře promícháme.
-
3
Hrnec s vodou postavíme na plotnu a přivedeme ji k varu. Odpočinuté těsto dáme na mírně posypený vál. Válečkem těsto rozválíme na velmi tenký plát asi 1-1.5mm silný. Z těsta vykrojíme kolečka kulatou formičkou o průměru přibližně 9-10cm. Do středu koleček dáme po lžičce hruškové náplně, těsto přehneme a důkladně k sobě přitiskneme, aby náplň nevytekla.
-
4
Ravioly opatrně naházíme do vroucí, osolené vody. Promícháme je, aby se nepřichytily ke dnu hrnce a vaříme je 5 minut.
-
5
Uvařené ravioly dáme na talíře, posypeme je posekanými ořechy, ozdobíme je tenkými plátky nakrájené nashi, rozdrobeným rokfórem, polijeme je rozpuštěným máslem a hned teplé servírujeme.