Pohár s barevnými krémy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 38 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 180 g Cuketa
  • 300 g Rajčata
  • 250 g Sýr Burrata
  • 100 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Olej dýňový
  • 0.5 ks Avokádo
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 8 plátek Želatina bílá plátky
  • 0.5 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 0.5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 473 mg
  • Vláknina 6291.5 mg
  • Vitamín A 6291.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si 3 krémy a 4 vysoké poháry. Do poháru se studenou vodou si vložíme 8 plátků želatiny a necháme ji nabobtnat. Omyjeme si bylinky: bazalku, kopr a petrželku. Z bylinek otrháme lístky a odložíme je do misky.

  • 2

    První krém bude ze zralých rajčat: rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a v pánvi, na rozehřátém oleji, je krátce orestujeme. Přidáme omyté lístky bazalky, kopru a rozdrcený malý stroužek česneku. Pod pokličkou rajčata dusíme asi 15 minut, občas je promícháme. Dušená rajčata propasírujeme přes síto do kastrólku, a podle chuti je osolíme a dochutíme pepřem.

  • 3

    Druhý krém si připravíme z cukety a avokáda: omytou cuketu podélně rozpůlíme, vyškrabeme z ní semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Omyté avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, polovinu avokáda oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme kostičky cukety, bazalku a petrželku. Změklou cuketu dáme do mixéru, přidáme pokrájené avokádo, vodu olej, sůl, pepř a směs rozmixujeme na jemný zelený krém, který dáme do druhého kastrólku.

  • 4

    Třetí krém bude ze sýru: Burrata sýr dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou a mírně ho rozmimixujeme tyčovým mixérem tak, aby jsme získali krém s polohrubou konzistencí.

  • 5

    Oba krémy: rajčatový a cuketový ohřejeme přibližně na 60-70°C (podle návodu na obalu). Nabobtnalé plátky želatiny vymačkáme z přebytečné vody, rozdělíme je do obou krému a dobře každý krém promícháme se želatinou.

  • 6

    Cuketový krém zakryjeme a odložíme na chvíli do lednice. Poháry naplníme přibližně do 2/3 rajčatovým krémem. Jakmile krém zatuhne, rozdělíme na něj sýrový krém. Cuketový vychladlý krém dáme do cukrářského sáčku se širší násadkou a ozdobně ho navršíme na sýrový krém.

  • 7

    Poháry s barevnými krémy servírujeme vychlazené. Dobrou chuť.

Komentáře k receptu