Meruňková omáčka s bílým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 1 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 389.4 mg
- Vláknina 15646 mg
- Vitamín A 15646 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu zralé vypeckované meruňky, 2 lžíce vody, bílé víno, cukr, citronovou šťávu. Přidáme kousek celé skořice.
-
2
Vše zvolna vaříme, dokud meruňky zcela nezměknou a nerozvaří se.
-
3
Nakonec vyjmeme skořicovou kůru a omáčku propasírujeme.
-
4
Podáváme po vychladnutí.