Meruňková omáčka s bílým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Meruňky
  • 150 g Cukr krupice
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Skořice celá
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 389.4 mg
  • Vláknina 15646 mg
  • Vitamín A 15646 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu zralé vypeckované meruňky, 2 lžíce vody, bílé víno, cukr, citronovou šťávu. Přidáme kousek celé skořice.

  • 2

    Vše zvolna vaříme, dokud meruňky zcela nezměknou a nerozvaří se.

  • 3

    Nakonec vyjmeme skořicovou kůru a omáčku propasírujeme.

  • 4

    Podáváme po vychladnutí.

Komentáře k receptu