Salát z baby špenátu s dresingem
Suroviny
- 100 g Baby špenát
- 2 kávová lžička Sirup javorový
- 2 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 1 ks Mango
- 1 ks Papája zralá
- 0.5 ks Paprika oranžová
- 0.5 ks Paprika zelená
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 3 polévková lžíce Řeřicha
- 4 polévková lžíce Slunečnicová semínka loupaná BIO
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 52 g
- Sodík 277 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 1122.2 mg
- Vláknina 18572.6 mg
- Vitamín A 18572.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 290.8 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytých listů baby špenátu a setřepeme vodu a dáme je do mísy. Omyté, oloupané mango (bez pecky) pokrájíme na kostičky. Omyté papriky: oranžovou, zelenou a červenou rozkrájíme, odstraníme jadérka i se žebry a z každé pokrájíme jednu polovinu na nudličky. Z omytých snítek petrželky a kopru setřepeme vodu, lístky otrháme a přidáme spolu s paprikami a mangem ke špenátu. Přidáme ještě výhonky řeřichy, loupané slunečnicová semínka a vše zlehka promícháme.
-
2
K salátu si připravíme dresing: omytou zralou papáju rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu vyškrabeme a dáme do mixéru. Přidáme k ní vodu, javorový sirup, olivový olej, po špetkách sůl, pepř a podle chuti 1-2 lžičky dijónské hořčice. Dresing rozmixujeme na krémovou konzistenci, podle chuti ho můžeme buďto přisolit nebo přidat lžičku sirupu.
-
3
Salát pokapeme dresingem a podáváme.