Ořechovice

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 600 g Ořechy vlašské
  • 400 g Cukr krupice
  • 250 ml Voda pitná
  • 225 ml Voda pitná
  • 300 ml Líh konzumní
  • 0.5 ks Pomeranče
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 252.9 mg
  • Vláknina 10782.5 mg
  • Vitamín A 10782.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celé zelené ořechy opláchneme a nakrájíme, omytou pomerančovou kůru z půlky pomeranče nastrouháme. Vložíme do hrnce, přidáme hřebíček, kousek skořice, přilijeme 96% konzumní líh, vodu, rozmícháme, přikryjeme a necháme 30 dní louhovat.

  • 2

    Po měsíci vše scedíme, přimícháme vychlazený cukerný sirup, který jsme svařili z vody a cukru, a přelijeme do lahví.

Komentáře k receptu