Restovaný Hermelín s ořechy a višňovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 80 g Salát Rosso
  • 80 ml Voda pitná
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 2 ks Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 5 polévková lžíce Višně
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 207 mg
  • Vláknina 22385.2 mg
  • Vitamín A 22385.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých listů salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře. Hermelíny částečně podélně rozřízneme tak, abychom je mohli otevřít. Pak do nich vložíme rozpůlené vlašské ořechy (1-2 lžíce)a na chvíli ho odložíme.

  • 2

    Připravíme si višňovou omáčku: omyté čerstvé vypeckované višně pokrájíme ma menší kousky, dáme je do rendlíku s troškou vody a pod poklicí je krátce, asi 5 minut povaříme. Pak k nim přimícháme med a vaříme 1-2 minuty za stálého míchání. Omáčku odložíme a uchováme teplou.

  • 3

    V pánvi na rozpáleném oleji zprudka orestujeme hermelíny z každé strany. Zároveň při restování je posypeme kořením 4 barev. Restované Hermelíny poklademe na talíře, povrch Hermelínů ozdobíme po 2 lžicích višňové omáčky a hned horké servírujeme.

Komentáře k receptu