Bezlepkový puding z quinoi se sušeným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 734 kcal
- Sacharidy 121 g
- Tuky 13 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 31.7 mg
- Draslík 238.6 mg
- Vláknina 6960 mg
- Vitamín A 6960 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Semínka merlíku chilského - neboli quinoi dobře promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, tak se zbavíme hořkosti. Quinoi dáme do hlubšího rendlíku. Přidáme kakao, instantní kávu a med. Za stálého mícháni přiléváme mléko a pomalu směs přivedeme k varu. Vaříme při mírné teplotě 14-18 minut, dáváme pozor, aby se semínka úplně nerozvařila. Před koncem vaření přimícháme pokrájené sušené švestky (bez pecek) a brusinky.
-
2
Uvařený puding z quinoi nalijeme do misek, po vychladnutí ozdobíme kopečkem jogurtu a višněmi.