Cheesecakové řezy s drobným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 5 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 32.2 mg
- Draslík 0.1 mg
- Vláknina 1500 mg
- Vitamín A 1500 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předehřejeme troubu na 180 °C.
-
2
Celozrnné sušenky, nebo grahamové krekry můžeme rozmixovat, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a promícháme s rozehřátým máslem. Směs zadní stranou lžíce natlačíme do dna prohlubní silikonové formy na 12 řezů 8x3 cm. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10-12 minut. Pak necháme úplně vychladnout.
-
3
Zmrazené drobné ovoce ( 300 g )a cukr dáme do rendlíku s 60 ml vody, vaříme, dokud směs nezhoustne a stane se sirupovitou. Po ochutnání můžeme ještě přisladit dle chuti. Směs přecedíme, abychom se zbavili semínek a necháme zcela vychladnout. ( Můžeme několik lžic odložit na pokapání dezertu před podáváním, viz poznámka ).
-
4
Prošleháme mascarpone a crème fraîche ve velké míse, do hmoty zapracujeme připravený ovocný protlak. Ochutnáme a můžeme přisladit krupicovým cukrem. Náplň upravíme na sušenkové základy řezů ve formě a formu vložíme do mrazničky. Řezy necháme ztuhnout, vyjmeme je z prohlubní ve formě, položíme je na talířky a počkáme až rozmrznou.