Mořský vlk s citronovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Brambory
- 60 g Máslo čerstvé
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl mořská
- 2 ks Mořský vlk filety
- 1.5 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 48 g
- Sodík 638 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 36 mg
- Draslík 695.3 mg
- Vláknina 8270.3 mg
- Vitamín A 8270.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z vlka dobře omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme.
-
2
Na rozpáleném oleji smažíme, nejprve kůží dolů. Na závěr vložíme do pánve (ne na filety) cukr, necháme rozpustit a vmícháme citronovou šťávou. Nejlépe smícháme kroužením pánve, filety poté obracíme ve vzniklé omáčce.
-
3
V mezičase v osolené vodě uvaříme oloupané a na kostky nakrájené brambory do měkka. Máslo s olejem rozpustíme.
-
4
Uvařené brambory slijeme, necháme jen trochu vody. K bramborám vlijeme máslo s olejem a rozmixujeme dohladka.
-
5
Rybu podáváme s bramborovou kaší, sypeme drobně pokrájenou pažitkou.