Teplý lososový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 300 g Losos obecný
  • 250 g Červená řepa
  • 90 g Řeřicha
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Dijonská hořčice
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Citrony
  • 2 plátek Slanina vepřová
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 403 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 627 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 78.7 mg
  • Draslík 1688.3 mg
  • Vláknina 26350 mg
  • Vitamín A 26350 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 113.1 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, vaříme je v osolené vodě 15 minut doměkka.

  • 2

    Poté přidáme hrášek a 2 minuty ho povaříme. Necháme zchladnout.

  • 3

    Slaninu opečeme nasucho na pánvi dokřupava.

  • 4

    Lososa osolíme a opečeme ho 3 minuty z každé strany.

  • 5

    Nyní připravíme dresink – vyšleháme olivový olej, citronovou šťávu, lžíci vody a hořčici.

  • 6

    Poté vše naaranžujeme na talíř a podáváme.

Komentáře k receptu