Pomazánka z filé 1

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Filé z aljašské tresky
  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Jablka
  • 40 g Mrkev kořen
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 225 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 97.7 mg
  • Vláknina 3316 mg
  • Vitamín A 3316 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podusíme filé a umeleme. Očistíme a uvaříme zeleninu.

  • 2

    Rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, zahřejeme a zalijeme studeným mlékem.

  • 3

    Uvaříme a dobře provaříme hladkou kaši za stálého míchání. Dochutíme solí.

  • 4

    Kaši necháme vychladnout a vmícháme umleté filé a uvařenou nastrouhanou zeleninu, oloupané a nastrouhané jablko. Dobře promícháme.

  • 5

    Dosolíme dle chuti, dochutíme citronovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu