Rýžový nákyp s ovocem II

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kompot mandarinkový
  • 100 g Máslo
  • 200 g Rýže
  • 750 ml Mléko plnotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 ks Citron
  • 4 ks Hřebíček
  • 5 ks Cukr moučka
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 202.8 mg
  • Draslík 198.9 mg
  • Vláknina 12370 mg
  • Vitamín A 12370 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1164.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli do poloměkka. Poté ji scedíme, přidáme skořici, hřebíček, kůru z citronu a mléko a dovaříme doměkka. Odstavíme, přidáme máslo a cukry a zamícháme. Necháme přikryté pokličkou.

  • 2

    Necháme vychladnout a poté přimícháme žloutky. Bílky vyšleháme a lehce je vmícháme do směsi.

  • 3

    Do pekáčku dáme polovinu rýže, poté ovoce a nahoru ještě rýži. Zakápneme šťávou z kompotovaného ovoce a pečeme 30 minut na 200 °C.

Komentáře k receptu