Rýžový nákyp s ovocem II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 11 g
- Sodík 138 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 202.8 mg
- Draslík 198.9 mg
- Vláknina 12370 mg
- Vitamín A 12370 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1164.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži uvaříme ve vodě se špetkou soli do poloměkka. Poté ji scedíme, přidáme skořici, hřebíček, kůru z citronu a mléko a dovaříme doměkka. Odstavíme, přidáme máslo a cukry a zamícháme. Necháme přikryté pokličkou.
-
2
Necháme vychladnout a poté přimícháme žloutky. Bílky vyšleháme a lehce je vmícháme do směsi.
-
3
Do pekáčku dáme polovinu rýže, poté ovoce a nahoru ještě rýži. Zakápneme šťávou z kompotovaného ovoce a pečeme 30 minut na 200 °C.