Smažené banány s jasmínovým sirupem
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
- 250 ml Voda pitná
- 150 ml Mouka rýžová
- 500 ml Mléko kokosové
- 200 ml Olej rostlinný
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 ks Banány
- 1 ks Limetka
- 1 polévková lžíce Čaj zelený
- 2 polévková lžíce Cukr třtinový
- 2 polévková lžíce Kokosová dužina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 852 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 54 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 74 g
- Cholesterol 102.6 mg
- Draslík 750.5 mg
- Vláknina 7655.3 mg
- Vitamín A 7655.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.1 mg
- Vitamín E 3.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lístky zeleného jasmínového čaje zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut louhovat.
-
2
Čaj potom přecedíme do pánve, přidáme krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Sirup vaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
-
3
Smícháme rýžovou mouku s třtinovým cukrem a práškem do pečiva. Do směsi zašleháme kokosové mléko, vejce a žloutek. Umícháme těstíčko.
-
4
V pánvi rozpálíme vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájíme na kousky a namočíme do těstíčka. Ihned je obalíme ještě v nastrouhané kokosové dužině.
-
5
Připravené banány postupně smažíme v oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
-
6
Podáváme s připraveným jasmínovým sirupem a dílky limetky.