Fenyklovo-jablkový salát s ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 176 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 10 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 614.9 mg
- Vláknina 8708 mg
- Vitamín A 8708 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do salátové mísy dáme očištěný, na tenké plátky nakrájený fenykl a omytá, na nudličky nakrájená jablka. Přidáme zrníčka z granátových jablek a nasekané vlašské ořechy. Vše zlehka promícháme.
-
2
Na zálivku ušleháme v misce pomerančovou šťávu, jablečný ocet, olivový olej a hořčici.
-
3
Salát v míse zalijeme zálivkou a promícháme.
-
4
Podáváme nejlépe ihned, v chldničce salát vydrží čerstvý max. 2 dny.