Fenyklovo-jablkový salát s ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 140 g Granátové jablko semínka
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 120 ml Pomerančová šťáva
  • 40 ml Ocet jablečný
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Jablka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Hořčice kremžská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 614.9 mg
  • Vláknina 8708 mg
  • Vitamín A 8708 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do salátové mísy dáme očištěný, na tenké plátky nakrájený fenykl a omytá, na nudličky nakrájená jablka. Přidáme zrníčka z granátových jablek a nasekané vlašské ořechy. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Na zálivku ušleháme v misce pomerančovou šťávu, jablečný ocet, olivový olej a hořčici.

  • 3

    Salát v míse zalijeme zálivkou a promícháme.

  • 4

    Podáváme nejlépe ihned, v chldničce salát vydrží čerstvý max. 2 dny.

Komentáře k receptu