Avokádová míchanice s marinovanou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 70 g Houby Shitake sušené
  • 30 g Špenát listový čerstvý
  • 15 ml Omáčka sojová - Tamari
  • 0.25 kávová lžička Kurkuma
  • 1 ks Avokádo
  • 1 ks Rajčata Roma
  • 0.25 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 0.5 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1127 mg
  • Vláknina 22587.8 mg
  • Vitamín A 22587.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Marinovaná zelenina: Do zavařovací sklenice dáme nakrájené (předem namočené) houby, nasekaný špenát, sójovou omáčku, nasekanou cibuli a přilijeme olivový olej. Uzavřeme víčkem a sklenicí zatřeseme. Necháme stát asi 10 minut.

  • 2

    Míchanice: Avokádo oloupeme a zbavíme pecky. Dužinu v misce utřeme s kurkumou a solí. Navrch naneseme marinovanou zeleninu a ozdobíme nakrájeným rajčetem.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu