Kuřecí paillard s citronem a bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 14 g
- Sodík 516 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 973.8 mg
- Vláknina 1366 mg
- Vitamín A 1366 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si marinádu: smícháme utřený česnek se solí, přidáme nasekaný rozmarýn a šalvěj, vmícháme citronovou šťávu a kůru (množství obojího dle chuti). Nakonec přidáme pepř a tři lžíce olivového oleje.
-
2
Kuřecí maso nakrájíme na plátky tlusté asi 0,5 cm. Dáme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme v lednici aspoň 2 hodiny. Poté ho opečeme na pánvi nebo na grilu 2 minuty z každé strany.
-
3
Připravíme si zálivku na salát. Zbylý olej vyšleháme s octem, osolíme a opepříme. Poté vmícháme parmezán.
-
4
Kuřecí maso podáváme se salátem, přelité zálivkou se skrojky citronu.