Kuřecí paillard s citronem a bylinkami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 140 g Salát římský
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 6 ks Kuřecí prsa
  • 1 ks Citron
  • 6 ks Šalvěj
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Rozmarýn
  • 1 polévková lžíce Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 516 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 157 mg
  • Draslík 973.8 mg
  • Vláknina 1366 mg
  • Vitamín A 1366 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si marinádu: smícháme utřený česnek se solí, přidáme nasekaný rozmarýn a šalvěj, vmícháme citronovou šťávu a kůru (množství obojího dle chuti). Nakonec přidáme pepř a tři lžíce olivového oleje.

  • 2

    Kuřecí maso nakrájíme na plátky tlusté asi 0,5 cm. Dáme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme v lednici aspoň 2 hodiny. Poté ho opečeme na pánvi nebo na grilu 2 minuty z každé strany.

  • 3

    Připravíme si zálivku na salát. Zbylý olej vyšleháme s octem, osolíme a opepříme. Poté vmícháme parmezán.

  • 4

    Kuřecí maso podáváme se salátem, přelité zálivkou se skrojky citronu.

Komentáře k receptu