Švestky pošírované v medu a pomeranči

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Med včelí
  • 750 g Švestky
  • 300 ml Džus pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 59 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 450.6 mg
  • Vláknina 5840 mg
  • Vitamín A 5840 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Švestky dáme do hrnce, nalijeme vodu tak, aby všechny švestky byly ponořené. Poté nalijeme med a džus. Přivedeme k varu, zmírníme teplotu a vaříme 15 minut.

  • 2

    Poté švestky s pomocí lžíce vyjmeme z nálevu a dáme stranou.

  • 3

    Nálev vaříme dokud nemá sirupovou hustotu. Poté jím přelijeme švestky.

Komentáře k receptu