Pečené jehněčí s avgolemono omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 976 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 65 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 275 mg
- Draslík 1315.9 mg
- Vláknina 4078.7 mg
- Vitamín A 4078.7 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme hořčici a hladkou mouku.
-
2
Jehněčí kýtu osolíme a opepříme. Potřeme ji hořčící. Pečeme 20 minut na 200 °C a poté 80 minut na 160 °C. Přikryjeme a necháme stát 15 minut.
-
3
Nyní si připravíme omáčku avgolemono: Smícháme 2 lžíce studené vody s kukuřičnou moukou. Smícháme žloutky a citronovou šťávu z obou citronů a za stálého šlehání přidáme 2-3 lžíce horkého vývaru. Zamícháme také připravenou kukuřičnou mouku a poté i zbytek vývaru. Zahříváme na malém plameni asi 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přidáme najemno nakrájené jarní cibulky.
-
4
Kýtu podáváme nakrájenou na plátky přelitou omáčkou.