Pečené jehněčí s avgolemono omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks žloutek
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Citrony
  • 2.5 kg Jehněčí kýta
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 976 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 78 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 275 mg
  • Draslík 1315.9 mg
  • Vláknina 4078.7 mg
  • Vitamín A 4078.7 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme hořčici a hladkou mouku.

  • 2

    Jehněčí kýtu osolíme a opepříme. Potřeme ji hořčící. Pečeme 20 minut na 200 °C a poté 80 minut na 160 °C. Přikryjeme a necháme stát 15 minut.

  • 3

    Nyní si připravíme omáčku avgolemono: Smícháme 2 lžíce studené vody s kukuřičnou moukou. Smícháme žloutky a citronovou šťávu z obou citronů a za stálého šlehání přidáme 2-3 lžíce horkého vývaru. Zamícháme také připravenou kukuřičnou mouku a poté i zbytek vývaru. Zahříváme na malém plameni asi 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přidáme najemno nakrájené jarní cibulky.

  • 4

    Kýtu podáváme nakrájenou na plátky přelitou omáčkou.

Komentáře k receptu