Citronovo-oreganové brambory

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citron
  • 1.2 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Oregano
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 224 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1239 mg
  • Vláknina 15000 mg
  • Vitamín A 15000 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na kusy s hranou asi 4 cm a uvaříme do poloměkka.

  • 2

    Brambory dáme na plech, posypeme oreganem, osolíme, přidáme citronovou kůru a pečeme 15 minut na 150 °C.

  • 3

    Poté teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme ještě 20 minut – v polovině pečení otočíme.

Komentáře k receptu