Citronovo-oreganové brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 4 g
- Sodík 224 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1239 mg
- Vláknina 15000 mg
- Vitamín A 15000 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na kusy s hranou asi 4 cm a uvaříme do poloměkka.
-
2
Brambory dáme na plech, posypeme oreganem, osolíme, přidáme citronovou kůru a pečeme 15 minut na 150 °C.
-
3
Poté teplotu zvýšíme na 220 °C a pečeme ještě 20 minut – v polovině pečení otočíme.