Broskvová roláda se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cukr krupice
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 500 g Broskve
  • 60 g Med včelí
  • 200 ml Smetana na šlehání
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Voda pitná
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 246.8 mg
  • Draslík 248.9 mg
  • Vláknina 3896.8 mg
  • Vitamín A 3896.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.

  • 2

    Bílky s vodou, vanilkou, solí a cukrem ušleháme dotuha. Do sněhu lehce vmícháme žloutky a po částech mouku.

  • 3

    Těsto rozetřeme po plechu a v předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.

  • 4

    V mezičase si připravíme náplň. Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Do smetany vmícháme vanilku a citronovou kůru a vyšleháme dotuha. Do ušlehané smetany vmícháme pokrájené broskve a lžíci medu.

  • 5

    Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.

  • 6

    Vychladlý piškot položíme na servírovací mísu, naplníme 2/3 náplně a srolujeme. Povrch potřeme zbylou náplní a pokapeme zbylým medem.

Komentáře k receptu