Broskvová roláda se šlehačkou
Suroviny
- 60 g Cukr krupice
- 100 g Mouka polohrubá
- 500 g Broskve
- 60 g Med včelí
- 200 ml Smetana na šlehání
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 ks Cukr vanilka
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 16 g
- Sodík 93 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 246.8 mg
- Draslík 248.9 mg
- Vláknina 3896.8 mg
- Vitamín A 3896.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plech vyložíme pečicím papírem, těsto budeme péci v troubě předehřáté na 170 °C.
-
2
Bílky s vodou, vanilkou, solí a cukrem ušleháme dotuha. Do sněhu lehce vmícháme žloutky a po částech mouku.
-
3
Těsto rozetřeme po plechu a v předehřáté troubě pečeme asi čtvrt hodiny.
-
4
V mezičase si připravíme náplň. Broskve spaříme vroucí vodou, oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Do smetany vmícháme vanilku a citronovou kůru a vyšleháme dotuha. Do ušlehané smetany vmícháme pokrájené broskve a lžíci medu.
-
5
Upečené těsto překlopíme na vlhkou utěrku, druhou utěrkou přikryjeme a necháme vychladnout.
-
6
Vychladlý piškot položíme na servírovací mísu, naplníme 2/3 náplně a srolujeme. Povrch potřeme zbylou náplní a pokapeme zbylým medem.