Vepřový bok s hruškami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr krystal
  • 250 ml Kingswood apple cider
  • 250 ml Ocet
  • 4 kávová lžička Tymián
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Hrušky
  • 1.5 kg Vepřový bok
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1342 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 134 g
  • Sodík 801 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 180 mg
  • Draslík 462.5 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček omyjeme a kůži nařežeme na mřížku s řezy 0,5 cm od sebe.

  • 2

    Poté do něj vetřeme olej a sůl.

  • 3

    Dáme do pekáčku kůží dolů a pečeme hodinu na 160 °C.

  • 4

    Poté otočíme a pečeme další hodinu na 200 °C.

  • 5

    Hrušky oloupeme, ale necháme je v celku i se stopkou.

  • 6

    Smícháme cider, vinný ocet, tymián, 700 ml vody, bobkový list a cukr. Přidáme hrušky a vaříme 20 minut.

  • 7

    Poté hrušky vyjmeme a šťávu vaříme ještě 20 minut. Touto šťávou potíráme maso během pečení.

  • 8

    Na posledních 10 minut k masu přidáme hrušky.

  • 9

    Podáváme pokrájené na plátky s bramborem a hruškami, přelité svařenou šťávou.

Komentáře k receptu