Vepřový bok s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1342 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 134 g
- Sodík 801 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 180 mg
- Draslík 462.5 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček omyjeme a kůži nařežeme na mřížku s řezy 0,5 cm od sebe.
-
2
Poté do něj vetřeme olej a sůl.
-
3
Dáme do pekáčku kůží dolů a pečeme hodinu na 160 °C.
-
4
Poté otočíme a pečeme další hodinu na 200 °C.
-
5
Hrušky oloupeme, ale necháme je v celku i se stopkou.
-
6
Smícháme cider, vinný ocet, tymián, 700 ml vody, bobkový list a cukr. Přidáme hrušky a vaříme 20 minut.
-
7
Poté hrušky vyjmeme a šťávu vaříme ještě 20 minut. Touto šťávou potíráme maso během pečení.
-
8
Na posledních 10 minut k masu přidáme hrušky.
-
9
Podáváme pokrájené na plátky s bramborem a hruškami, přelité svařenou šťávou.