Jablečné řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Cukr krupice
  • 300 g Mouka polohrubá
  • 100 g Mouka polohrubá
  • 100 g Hera
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 ks Skořicový cukr
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 kg Jablka
  • 7 polévková lžíce Voda pitná
  • 8 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Kakao holandské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 36 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 62 g
  • Cholesterol 81.8 mg
  • Draslík 167.1 mg
  • Vláknina 6208 mg
  • Vitamín A 6208 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zvlášť zpracujeme suroviny na tmavé těsto a na světlé řídké těsto - v míse vždy vše dobře rozmícháme.

  • 2

    Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme tmavé těsto. Na těsto naneseme oloupaná, nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým cukrem a nasekanými ořechy. Zalijeme světlým řídkým těstem.

  • 3

    Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře k receptu