Jablečné řezy
Suroviny
- 100 g Cukr krupice
- 200 g Cukr krupice
- 300 g Mouka polohrubá
- 100 g Mouka polohrubá
- 100 g Hera
- 100 ml Olej rostlinný
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 ks Skořicový cukr
- 1 hrst Ořechy vlašské
- 1 kg Jablka
- 7 polévková lžíce Voda pitná
- 8 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kakao holandské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 20 g
- Sodík 36 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 81.8 mg
- Draslík 167.1 mg
- Vláknina 6208 mg
- Vitamín A 6208 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zvlášť zpracujeme suroviny na tmavé těsto a na světlé řídké těsto - v míse vždy vše dobře rozmícháme.
-
2
Na plech vyložený pečicím papírem rozprostřeme tmavé těsto. Na těsto naneseme oloupaná, nastrouhaná jablka, která posypeme skořicovým cukrem a nasekanými ořechy. Zalijeme světlým řídkým těstem.
-
3
Moučník pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.