Ovocný koláč s ricottou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 125 g Mouka polohrubá
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Tvaroh měkký
  • 200 g Ricotta
  • 200 g Jahody
  • 100 g Borůvky
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Želatina v prášku
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 4 polévková lžíce Hrách
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 6 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 137.4 mg
  • Draslík 54.3 mg
  • Vláknina 2863 mg
  • Vitamín A 2863 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Jahody nakrájíme na kousky a spolu s borůvkami opláchneme a necháme okapat. Formu vytřeme máslem.

  • 2

    Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr a sůl. Uprostřed uděláme důlek, do kterého vlijeme žloutky a nakrájíme 60 g másla. Vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň hodinu odpočinout.

  • 3

    Na vále rozválíme placku, vložíme do formy, vytvarujeme, na těsto položíme pečicí papír a poklademe sušeným hrachem. Těsto necháme asi 20 minut v chladu. Poté pečeme v předehřáté troubě asi 12 minut. Z těsta odstraníme hrách i papír a pečeme dalších 5 minut.

  • 4

    Upečený koláč nechám vychladnout na mřížce, poté opatrně vyklopíme z formy a položíme na mísu.

  • 5

    V míse utřeme tvaroh s ricottou, pomerančovou kůrou a tekutým medem.

  • 6

    Na dno koláče vlijeme tvarohovou náplň, tu poklademe ovocem a potřeme želatinou, kterou jsme připravili podle návodu na sáčku.

Komentáře k receptu