Grilované tortilly s vepřovým masem a ananasovou salsou
Suroviny
- 800 g Vepřová kýta
- 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 50 g Arašídy
- 200 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Limetka
- 8 ks tortilla
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Rajčata
- 0.5 ks Ananas
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máta
- 2 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 21 g
- Sodík 73 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 67 mg
- Draslík 479.8 mg
- Vláknina 3875 mg
- Vitamín A 3875 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájené na nudličky promícháme s olejem, osolíme a opepříme. Maso rozložíme na rošt grilu a grilujeme po obou stranách dozlatova.
-
2
Příprava ananasové salsy: V míse promícháme scezenou kukuřici s nasekanou cibulí, nakrájenou chilli papričkou, nakrájenými rajčaty, nadrobno nakrájeným ananasem, nasekanou mátou, koriandrem a arašídy.
-
3
Grilované maso vmícháme do předem uvařené omáčky.
-
4
Na každou tortillu dáme lžíci zakysané smetany, na ni vepřové s omáčkou a navrch trochu salsy. Placky přeložíme a zavineme.
-
5
Naplněné tortilly grilujeme 1-2 minuty po každé straně.
-
6
Podáváme s dílky limetky a se zbylou salsou.