Švestková povidla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 24.2 mg
- Vláknina 1566.7 mg
- Vitamín A 1566.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Švestky omyjeme, osušíme a vypeckujeme.
-
2
Rozmixujeme je, přidáme želírovací cukr a přikryté ponecháme v klidu 3 – 4 hodiny.
-
3
Přivedeme k varu a prudce vaříme 4 minuty.
-
4
Přimícháme slivovici.
-
5
Povidla naplníme do čistých sklenic a uzavřeme.