Krůtí ragú s meruňkovým kompotem
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
- 400 g Kompot meruňkový
- 50 g Petržel - nať
- 125 ml Rajčatová šťáva
- 125 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Skořice mletá
- 2 stroužek Česnek
- 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 9 g
- Sodík 479 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 81.3 mg
- Draslík 840.8 mg
- Vláknina 8270.3 mg
- Vitamín A 8270.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule i česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky. Meruňkový kompot slijeme, šťávu z kompotu uschováme, půlky meruněk překrojíme.
-
2
Krůtí prsa opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a pokrájíme na nudličky.
-
3
Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).
-
4
V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme krůtí maso a za stálého míchání zvolna opékáme do hněda. Maso osolíme, opepříme a přendáme na talíř.
-
5
Do kastrolu po mase vložíme cibuli, česnek, opečeme do měkka, přidáme skořici, papriku, bobkový list, rajčatovou šťávu, víno a šťávu z meruňkového kompotu. Zvolna asi 10 minut za stálého míchání povaříme, až se tekutina mírně odpaří.
-
6
Do směsi vrátíme opečené krůtí maso, přidáme kompotované meruňky, dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut, až je maso hotové.
-
7
Podáváme ozdobené snítkami petrželky.