Krůtí ragú s meruňkovým kompotem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 400 g Kompot meruňkový
  • 50 g Petržel - nať
  • 125 ml Rajčatová šťáva
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.26 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 81.3 mg
  • Draslík 840.8 mg
  • Vláknina 8270.3 mg
  • Vitamín A 8270.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule i česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky. Meruňkový kompot slijeme, šťávu z kompotu uschováme, půlky meruněk překrojíme.

  • 2

    Krůtí prsa opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a pokrájíme na nudličky.

  • 3

    Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).

  • 4

    V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme krůtí maso a za stálého míchání zvolna opékáme do hněda. Maso osolíme, opepříme a přendáme na talíř.

  • 5

    Do kastrolu po mase vložíme cibuli, česnek, opečeme do měkka, přidáme skořici, papriku, bobkový list, rajčatovou šťávu, víno a šťávu z meruňkového kompotu. Zvolna asi 10 minut za stálého míchání povaříme, až se tekutina mírně odpaří.

  • 6

    Do směsi vrátíme opečené krůtí maso, přidáme kompotované meruňky, dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut, až je maso hotové.

  • 7

    Podáváme ozdobené snítkami petrželky.

Komentáře k receptu