Jamajská marinovaná křidélka
Suroviny
- 800 g Kuřecí křídla
- 30 g Zázvor
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Nové koření celé
- 0.25 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.25 kávová lžička Kardamom
- 0.25 kávová lžička Hřebíček mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Muškátový květ
- 2 ks Chilli paprička
- 3 ks Limetka
- 1 ks Skořice celá
- 2 stroužek Česnek
- 0.43 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 514 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 33 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 154 mg
- Draslík 454.1 mg
- Vláknina 14529 mg
- Vitamín A 14529 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i česnek, nahrubo chilli papričky zbavené semínek a vymačkáme šťávu ze 2 limetek. Vše dáme do mixeru, přilijeme olivový olej s portským vínem, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme a 30 vteřin mixujeme. Poté přidáme směs koření (hřebíček mletý, muškátový květ, nové koření celé, zázvor mletý, kardamom, kousek celé skořice) a marinádu ještě krátce rozmixujeme.
-
2
Omytá a osušená kuřecí křidélka dáme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou. Mísu přikryjeme, křidélka necháme dvě hodiny marinovat.
-
3
Troubu předehřejeme na 220 °C, křidélka vyjmeme z marinády a rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech uložíme do trouby a pečeme asi 20 minut do zlatohněda, až budou křupavá. Zatím co se křidélka pečou, rozkrájíme limetku na půlměsíčky.
-
4
Horká upečená křidélka podáváme obložená plátky limetky.