Plněné hovězí plátky s jarní cibulko
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 400 g Hovězí maso přední
- 100 g Anglická slanina
- 250 g Párky Frankfurtské
- 3 g Cibulka jarní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 stroužek Česnek
- 5 dl Víno bílé
- 0.09 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Sójová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 39 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 110.4 mg
- Draslík 567.3 mg
- Vláknina 3410.3 mg
- Vitamín A 3410.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na tenké plátky, posypeme solí, pepřem a naklepeme. Poté je zalijeme olejem, vložíme na plátky nakrájený česnek a necháme celou noc maso naložené. Po naložení plátky masa rozložíme, do středu každého vložíme na proužky pokrájenou anglickou slaninu, vedle dáme podle velikostí plátků ještě párek. Poté plátek přeložíme, okraje sklepneme dohromady a obalíme v mouce.
-
2
Naplněné maso vyskládáme na rozpálenou suchou pánev. Přilijeme zbylý olej z nádoby, ve které bylo maso naložené, zprudka po obou stranách opečeme a plátky vybereme. Ve stejném oleji osmažíme do měkka na kolečka krájenou cibuli. Naskládáme na ni zpátky plněné plátky a chvilku z obou stran opékáme ještě na cibulce. Následně přidáme sójovou omáčku, vlijeme bujón a dolijeme vínem. Pod pokličkou dusíme do měkka.
-
3
Hotové jídlo podáváme na jednotlivých teplých talířích, ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu na dochucení. Nakonec maso přelijeme připravenou sójovou omáčkou a posypeme pokrájenou zelenou částí jarní cibulky.