Marocký kuřecí tadžin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Kuře
  • 150 g Švestky sušené
  • 300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 0.25 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 1 špetka Šafrán
  • 1 polévková lžíce Koriandr
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 225 mg
  • Draslík 1036.5 mg
  • Vláknina 10566.8 mg
  • Vitamín A 10566.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Středně velké kuře stáhneme z kůže, rozdělíme na 8 porcí a vložíme do velkého kastrolu. Sušené švestky dobře opláchneme, podélně rozkrojíme a vypeckujeme, konzervované zelené fazolky slijeme z nálevu. Dále oloupeme cibule, jednu nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme k masu, zbylé dvě cibule nakrájíme nadrobno a odložíme.

  • 2

    Maso s cibulí zalijeme vodou, aby bylo téměř ponořené, osolíme, uvedeme do varu, pak stáhneme teplotu, kastrol zakryjeme poklicí a necháme čtvrt hodiny povařit. Potom přidáme nakrájenou cibuli, sušené švestky, mletou papriku, mletý zázvor, skořici s bílým pepřem a šafrán. Povaříme částečně zakryté 5 minut, přidáme fazolky, znovu částečně zakryjeme a necháme ještě 10-15 minut vařit.

  • 3

    Tadžin podáváme na nahřátých talířích ozdobený lístky koriandru.

Komentáře k receptu