Marocký kuřecí tadžin
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 150 g Švestky sušené
- 300 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 200 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý mletý
- 3 ks Cibule
- 1 špetka Šafrán
- 1 polévková lžíce Koriandr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 46 g
- Sodík 604 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 225 mg
- Draslík 1036.5 mg
- Vláknina 10566.8 mg
- Vitamín A 10566.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Středně velké kuře stáhneme z kůže, rozdělíme na 8 porcí a vložíme do velkého kastrolu. Sušené švestky dobře opláchneme, podélně rozkrojíme a vypeckujeme, konzervované zelené fazolky slijeme z nálevu. Dále oloupeme cibule, jednu nakrájíme na tenká kolečka, která přidáme k masu, zbylé dvě cibule nakrájíme nadrobno a odložíme.
-
2
Maso s cibulí zalijeme vodou, aby bylo téměř ponořené, osolíme, uvedeme do varu, pak stáhneme teplotu, kastrol zakryjeme poklicí a necháme čtvrt hodiny povařit. Potom přidáme nakrájenou cibuli, sušené švestky, mletou papriku, mletý zázvor, skořici s bílým pepřem a šafrán. Povaříme částečně zakryté 5 minut, přidáme fazolky, znovu částečně zakryjeme a necháme ještě 10-15 minut vařit.
-
3
Tadžin podáváme na nahřátých talířích ozdobený lístky koriandru.