Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Džem švestkový
  • 60 g Cukr krupice
  • 70 g Strouhanka
  • 30 ml Voda pitná
  • 60 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
  • 0.25 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Anýz
  • 1 kg Hovězí maso mleté
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Worcester
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 55 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 155 mg
  • Draslík 933.5 mg
  • Vláknina 1846.8 mg
  • Vitamín A 1846.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mleté hovězí maso, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, strouhanku, vodu a vypracujeme kompaktní hmotu. Směs pod fólií necháme v chladničce zhruba 1 hodinu.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme karbanátky, které potřeme švestkovou marinádou. Vložíme na plech s pečicím papírem a grilujeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu, z každé strany zhruba 7 minut. Během grilování karbanátky otáčíme a potíráme marinádou.

  • 3

    Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.

Komentáře k receptu