Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Jehněčí kýta
  • 200 g Okurka salátová
  • 250 g Salát hlávkový
  • 400 g Švestky
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 16 ks Rýžový papír
  • 2 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 3 polévková lžíce Olej sezamový
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 0.5 polévková lžíce Sezamová semínka
  • 0.5 polévková lžíce Sójová omáčka
  • 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 682 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 153 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 102.1 mg
  • Draslík 774.8 mg
  • Vláknina 6626 mg
  • Vitamín A 6626 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na omáčku rozšleháme sezamový olej se lžící nastrouhaného zázvoru, se sójovou omáčkou, cukrem a sezamovými semínky.

  • 2

    Maso z jehněčí kýty očistíme, nakrájíme na tenké plátky a každý plátek na nudličky. Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou okurku rozpůlíme, vydlabeme semínka a okurku nakrájíme na tenké plátky. Salát rozebereme, opláchneme a necháme okapat.

  • 3

    V míse promícháme jehněčí nudličky se sójovou omáčkou a necháme marinovat. Poté maso osmažíme na oleji dozlatova, vyjmeme a držíme na teple.

  • 4

    Rýžový papír postupně namáčíme v horké vodě a rozprostřeme na utěrce. Na papír položíme list salátu a masovou směs, kterou jsme smíchali s cibulkami, okurkou a se švestkami. Rýžový papír přehneme do středu z protilehlých stran a zavineme do úhledného závitku.

  • 5

    Závitky podáváme s miskou připravené omáčky.

Komentáře k receptu