Závitky z jehněčího masa se sezamovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Jehněčí kýta
- 200 g Okurka salátová
- 250 g Salát hlávkový
- 400 g Švestky
- 500 ml Voda pitná
- 100 ml Olej rostlinný
- 4 ks Cibulka jarní
- 16 ks Rýžový papír
- 2 polévková lžíce Sójová omáčka
- 3 polévková lžíce Olej sezamový
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 0.5 polévková lžíce Sezamová semínka
- 0.5 polévková lžíce Sójová omáčka
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 682 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 54 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 102.1 mg
- Draslík 774.8 mg
- Vláknina 6626 mg
- Vitamín A 6626 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na omáčku rozšleháme sezamový olej se lžící nastrouhaného zázvoru, se sójovou omáčkou, cukrem a sezamovými semínky.
-
2
Maso z jehněčí kýty očistíme, nakrájíme na tenké plátky a každý plátek na nudličky. Cibulky očistíme a nakrájíme na nudličky. Omyté švestky vypeckujeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou okurku rozpůlíme, vydlabeme semínka a okurku nakrájíme na tenké plátky. Salát rozebereme, opláchneme a necháme okapat.
-
3
V míse promícháme jehněčí nudličky se sójovou omáčkou a necháme marinovat. Poté maso osmažíme na oleji dozlatova, vyjmeme a držíme na teple.
-
4
Rýžový papír postupně namáčíme v horké vodě a rozprostřeme na utěrce. Na papír položíme list salátu a masovou směs, kterou jsme smíchali s cibulkami, okurkou a se švestkami. Rýžový papír přehneme do středu z protilehlých stran a zavineme do úhledného závitku.
-
5
Závitky podáváme s miskou připravené omáčky.