Ruské makovky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 281 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 14 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 2.4 mg
- Draslík 234.5 mg
- Vláknina 12560 mg
- Vitamín A 12560 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nahrubo posekáme 500 g jader vlašských ořechů a umeleme mák.
-
2
V kastrolu rozehřejeme med, vsypeme do něho ořechy s mákem, přidáme rozpuštěné máslo, pečlivě promícháme a vaříme za stálého míchání na mírném ohni 1 hodinu.
-
3
Uvařenou směs vylijeme na čistý vál smočený vodou, namočeným válečkem ji rozválíme na placku silnou asi 0,5 cm.
-
4
Než hmota vychladne, rozkrájíme ji na čtverečky nebo trojúhelníky a ozdobíme nakrájeným kandovaným ovocem.