Ukrajinské jablkové syrníky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 619 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 16 g
- Sodík 75 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 91 g
- Cholesterol 146.8 mg
- Draslík 223.2 mg
- Vláknina 7010.3 mg
- Vitamín A 7010.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hlubší mísy prolisujeme tvaroh, dobře promícháme se 3 lžícemi zakysané smetany, vejci, strouhanými jablky, polohrubou moukou a 2 lžícemi cukru. Těsto ušleháme, je-li třeba, naředíme ho mlékem.
-
2
Na olejem vymaštěném lívanečníku upečeme malé syrníky po obou stranách do růžova.
-
3
Jablečné syrníky podáváme teplé, posypané cukrem se skořicí a polité zakysanou smetanou.