Argentinská hovězí polévka
Suroviny
- 500 g Brambory
- 250 g Broskve
- 250 g Cibule
- 200 g Hroznové víno
- 300 g Tykev
- 10 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 50 g Sádlo škvařené
- 1000 g Hovězí maso přední
- 1 g Pepř cayenský
- 300 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 200 g Paprika zelená
- 250 g Passata (drcená rajčata)
- 2 g Bazalka sušená
- 4 g Pepř zelený mletý
- 2 g Majoránka sušená drhnutá
- 250 ml Víno bílé
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1022 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 111.4 mg
- Draslík 1477.5 mg
- Vláknina 13245.6 mg
- Vitamín A 13245.6 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.2 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso rozkrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, brambory oškrábeme, pokrájíme na osminky, z tykve vydlabeme dužinu, trochu rozkrájíme, papriky zbavíme jádřinců a lusky krájíme na proužky. Broskve vypeckujeme, pokrájíme na silnější plátky, kuličky modrého hrozna otrháme, rozpůlíme a vydlabeme semínka.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přiložíme maso a osmahneme ze všech stran. Přisypeme cibuli s česnekem a smažíme asi 3 minuty. Osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, cayenský pepř, zelený pepř, bazalku, majoránku, podlijeme vínem, provaříme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 30 minut. Přisypeme brambory, dužinu z tykve, papriky, scezenou kukuřici a vaříme dalších 20 minut. Nyní přidáme broskve, hroznové víno, passatu, krátce povaříme a odstavíme.