Krkovička na smetaně s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 56 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 166.2 mg
- Draslík 158.2 mg
- Vláknina 4933.3 mg
- Vitamín A 4933.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krkovičku omyjeme, osušíme a nasekáme na 6 plátků. V kastrolu na rozpáleném sádle zpěníme drobně posekanou cibuli, přidáme kari, papriku, vložíme maso, osolíme, trochu podlijeme vodou, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme do měkka. Hotové maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou rozmíchanou s moukou. Chvíli povaříme.
-
2
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, rozkrájíme na šestiny a vložíme do omáčky. Povaříme cca 5 minut, vrátíme maso a ještě vše společně prohřejeme.