Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 300 g Kompot broskvový
- 120 g Sýr Ementál (Primátor)
- 250 g Šunka dušená
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Máslo čerstvé
- 150 ml Šlehačka
- 200 ml Víno bílé
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 46 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 185.8 mg
- Draslík 526 mg
- Vláknina 2067.1 mg
- Vitamín A 2067.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Broskve vyjmeme z nálevu, necháme okapat, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
Maso z obou stran osmažíme na másle spolu s broskvemi. Poté je vyjmeme, výpek odložíme.
-
3
Na omáčku vaříme na mírném plameni do zhoustnutí víno se smetanou a solí.
-
4
V mezičase rozložíme řízky na pekáč, položíme na ně broskve, překryjeme plátky sýra a podlijeme výpekem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a maso zapékáme, až sýr zezlátne. V másle osmažíme šunku do zlatova a držíme v teple.
-
5
Řízky podáváme přelité vinnou omáčkou, posypané petrželovou natí.