Krůtí řízky s broskví se smetanovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 300 g Kompot broskvový
  • 120 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 250 g Šunka dušená
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 ml Šlehačka
  • 200 ml Víno bílé
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 185.8 mg
  • Draslík 526 mg
  • Vláknina 2067.1 mg
  • Vitamín A 2067.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na řízky, osolíme a opepříme. Broskve vyjmeme z nálevu, necháme okapat, šunku krájíme na nudličky, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    Maso z obou stran osmažíme na másle spolu s broskvemi. Poté je vyjmeme, výpek odložíme.

  • 3

    Na omáčku vaříme na mírném plameni do zhoustnutí víno se smetanou a solí.

  • 4

    V mezičase rozložíme řízky na pekáč, položíme na ně broskve, překryjeme plátky sýra a podlijeme výpekem. Pekáč vložíme do předehřáté trouby a maso zapékáme, až sýr zezlátne. V másle osmažíme šunku do zlatova a držíme v teple.

  • 5

    Řízky podáváme přelité vinnou omáčkou, posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu