Jablkový věnec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 437 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 26 g
- Sodík 37 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 122 mg
- Draslík 103.4 mg
- Vláknina 3774 mg
- Vitamín A 3774 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku, mleté nové koření, mletou skořici a promícháme. Máslo vyšleháme s cukrem, přidáme vejce a znovu vyšleháme. Přidáme do mísy k mouce a zapracujeme. Jablka oloupeme a dužinu nastrouháme najemno, přidáme do mísy, přilijeme jablečný džus a vypracujeme řidší těsto. Kruhovou formu vytřeme tukem, dno a stěny posypeme plátky mandlí, vložíme do ní těsto, povrch uhladíme, dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C asi 0.5 hodiny.
-
2
Věnec vyklopíme, necháme vychladnout a podáváme.