Telecí řízky se sušeným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Pórek
  • 60 g Meruňky sušené
  • 60 g Švestky sušené
  • 60 g Hrozinky
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Solamyl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Bobkový list
  • 0.5 l Voda pitná
  • 1.5 kg Telecí kýta
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 87 g
  • Sodík 393 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 232.5 mg
  • Draslík 1188.8 mg
  • Vláknina 4742.9 mg
  • Vitamín A 4742.9 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu očistíme, nasolíme, opepříme a obalíme v mouce. Veškerou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Zbylé ovoce propláchneme horkou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Maso v pekáči osmažíme na másle ze všech stran, přidáme k němu zeleninu, bobkové listy, podlijeme vývarem a v předehřáté troubě pečeme pod poklicí. Během pečení maso otáčíme a je-li třeba, přilijeme vodu. Po hodině k masu přidáme sušené ovoce a dusíme další hodinu.

  • 3

    Udušené maso vyjmeme a držíme na teple. Z výpeku odstraníme bobkové listy, zašleháme ve smetaně rozmíchaný škrob a za stálého míchání provaříme.

  • 4

    Maso nakrájíme na plátky a podáváme přelité omáčkou s ovocem.

Komentáře k receptu