Bažant s mandarinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 42 g
- Sodík 881 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 220 mg
- Draslík 820.7 mg
- Vláknina 3843 mg
- Vitamín A 3843 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mandarinky oloupeme, kousek mandarinkové kůry nastrouháme, mandarinky rozebereme na dílky, polovinu vložíme do očištěného a vykuchaného bažanta. Do měkkého másla vmícháme kůru, sůl, mletý hřebíček a bažanta potřeme. Vložíme do pekáčku, obložíme zbytkem mandarinek, podlijeme pomerančovou šťávou, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. V průběhu pečení podléváme vodou.
-
2
Upečeného bažanta vyjmeme, naporcujeme, upravíme na talíře, do výpeku přimícháme brandy, smetanu, provaříme a vzniklou omáčkou bažanty přelijeme.