Bažant s mandarinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Bažant obecný
  • 250 g Mandarinky
  • 150 g Cibule
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Pomerančová šťáva
  • 25 ml Brandy
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 ks Hřebíček
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 699 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 881 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 220 mg
  • Draslík 820.7 mg
  • Vláknina 3843 mg
  • Vitamín A 3843 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mandarinky oloupeme, kousek mandarinkové kůry nastrouháme, mandarinky rozebereme na dílky, polovinu vložíme do očištěného a vykuchaného bažanta. Do měkkého másla vmícháme kůru, sůl, mletý hřebíček a bažanta potřeme. Vložíme do pekáčku, obložíme zbytkem mandarinek, podlijeme pomerančovou šťávou, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do měkka. V průběhu pečení podléváme vodou.

  • 2

    Upečeného bažanta vyjmeme, naporcujeme, upravíme na talíře, do výpeku přimícháme brandy, smetanu, provaříme a vzniklou omáčkou bažanty přelijeme.

Komentáře k receptu