Čokoládová omáčka se sušeného ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Křížaly (sušená jablka)
  • 200 g Švestky
  • 200 g Višně
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 200 g Perník
  • 200 g Čokoláda hořká
  • 2.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 48 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 2.7 mg
  • Draslík 557.6 mg
  • Vláknina 15496.7 mg
  • Vitamín A 15496.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádra, nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce. Přidáme vypeckované a nakrájené švestky spolu s višněmi. Nakonec vložíme nasekané ořechy, vše zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté ztlumíme oheň, hrnec přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání povaříme 30 - 40 minut.

  • 2

    Do hrnce přimícháme nastrouhaný perník, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Ihned vložíme na kousky nalámanou čokoládu, stáhneme ze sporáku a mícháme tak dlouho, až se rozpustí čokoláda. Nakonec do směsi vložíme med a důkladně promícháme, aby se med spojil s ostatními surovinami.

  • 3

    Hotovou omáčku ihned podáváme.

Komentáře k receptu