Čokoládová omáčka se sušeného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 33 g
- Sodík 48 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 557.6 mg
- Vláknina 15496.7 mg
- Vitamín A 15496.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá jablka rozkrojíme, odstraníme jádra, nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce. Přidáme vypeckované a nakrájené švestky spolu s višněmi. Nakonec vložíme nasekané ořechy, vše zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Poté ztlumíme oheň, hrnec přiklopíme poklicí a za občasného promíchávání povaříme 30 - 40 minut.
-
2
Do hrnce přimícháme nastrouhaný perník, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí omáčky. Ihned vložíme na kousky nalámanou čokoládu, stáhneme ze sporáku a mícháme tak dlouho, až se rozpustí čokoláda. Nakonec do směsi vložíme med a důkladně promícháme, aby se med spojil s ostatními surovinami.
-
3
Hotovou omáčku ihned podáváme.