Rybí špízy s citrusy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 356 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 9 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 849.7 mg
- Vláknina 8132.5 mg
- Vitamín A 8132.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 70.2 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety z tuňáka a lososa (zbavené kůže) nakrájíme na stejně velké kousky. Pomeranče i grapefruity oloupeme a rozebereme na dílky. Do misky nasypeme strouhanou citronovou kůru, sůl, pepř, prolisovaný česnek, přidáme med, citronovou šťávu a důkladně rozmícháme. Na jehly napichujeme střídavě kousky ryb, dílky citrusů a bobkové listy, potřeme rozmíchanou omáčkou, necháme 2 hodiny uležet.
-
2
Špízy grilujeme zhruba osm minut ze všech stran.