Sněhové ořechové pusinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 250 g Cukr krupice
  • 200 g Ořechy vlašské
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 150 g Čokoláda hořká
  • 70 g Cukr moučkový
  • 50 g Kakao instantní - Granko
  • 6 ml Citronová šťáva
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 12.6 mg
  • Draslík 99.8 mg
  • Vláknina 2397.4 mg
  • Vitamín A 2397.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky vložíme do misky, spolu s cukrem a citrónovou šťávou je vyšleháme na tuhý sníh. Přidáme pomleté ořechy, škrob, vše zlehka promícháme a naplníme do potravinářského cukrářského sáčku s hladkou trubičkou. Na plech vyložený pečicím papírem vytlačujeme středně velké kopečky.

  • 2

    Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 130 stupních teplotě 45 - 50 minut. Upečené pusinky necháme mírně vychladnout, poté je sloupneme z papíru a necháme úplně vychladnout,

  • 3

    Při pokojové teplotě necháme změknout máslo. Na kousky pokrájenou čokoládu za stálého míchání rozpustíme nad horkou vodní lázní. Poté ji necháme mírně vychladnout. Máslo nakrájíme na kousky do misky, přidáme cukr, vychladlou čokoládu, vše dohromady vyšleháme na hladký krém.

  • 4

    Připravený krémem potřeme půlku upečených pusinek, spojíme je druhou půlkou. Posypeme Grankem, vložíme do lednice nebo necháme krém volně ztuhnout.

Komentáře k receptu